PRP Saç Tedavisi

PRP Saç Tedavisi

Saç PRP tedavisi ile kişiden alınan bir miktar kanın bir santrifüj işlemi sonrasında birleşenlerine ayrılarak trombosit yönünden zenginleştirilmesidir.

PRP tedavisinin Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’da uzun yıllardır özellikle yara iyileşmesi, yumuşak doku iyileşmesi, saç dökülme tedavisi için farklı tıp dallarında kullanım alanları bulunmaktadır.

PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Prp tedavisi uygulanacak kişiden 10 cc kadar kan alınır. Ardından özel bir makina içinde bu kan santrifüj edilerek kırmızı kısmı ile plazma kısmı birbirinden ayrılır. Kanda bulunan akyuvar ve trombositlerin ihtiva ettiği büyüme faktörleri seyrelmiş yada saçsız bölgeye mikro iğneler yardımı ile enjekte edilir. Uygulamanın mantığı doku ve hücre yenilenmesine dayanır. Tüm uygulama 40 dakika sürer. Hiçbir acı hissedilmeyen bu yöntemde herhangi bir iz de kalmaz.

PRP Saç Tedavisi Ne Kadar Süre Etkilidir?

PRP Saç Tedavisi bir kaç kez düzenli uygulandıktan sonra etkisi kişinin bünyesine ve saç bakımına bağlı olarak ortalama 3-6 ay devam eder. Ancak ömür boyu etkisi yoktur. Bu yüzden etkisinin devam etmesi için yılda 1 kez tekrar uygulanması gerekmektedir. Genetik saç dökülmesi olan kişilerde 6 ayda 1 kez uygulanması gerekmektedir. Düzenli tekrarlandığı zaman hem daha iyi sonuç alınmakta hem de etkisi daha uzun süre kalıcı olmaktadır.

PRP özellikle erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen androgenetik alopesi sonucunda görülen saçın incelmesi ve dökülmesinde uygulanan bir tedavidir. PRP’nin rolü saçın güçlendirilmesine ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olmasıdır. PRP, saç ekim operasyonlarına destek tedavi olarak, operasyon sonrasında dokuların hızlı iyileşmesi, saçın büyümesine ve güçlenmesine olumlu etkileri sebebiyle tercih edilmektedir.

Daha yoğun bir tedavi uygulanması gerekirse saç mezoterapisi ile birlikte uygulanabilir. Bu iki tedavinin paralel uygulanacağında aralarında 15 günlük bir süre geçmiş olmalıdır.

 

PRP Destekli Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Saç ekim operasyonlarında PRP uygulaması, dokunun hızlı iyileşmesine ve ekilen bölgelerdeki saçların aktif büyüme evresinde uzun süre kalmasına ve operasyon sonrasında ekilen saçların, ekilen bölgeye adapte olabilmesine yardımcı olmaktadır.

PRP tedavisi aynı zamanda içerdiği büyüme faktörü ile hem dış ortamda saç kökünün sağlam kalmasını sağlamakta, hem de ekildiği yerde içerdiği yeni mikro damar oluşturucu büyüme hormonu ile kısa sürede saç köklerinin oksijen ve besin alımını sağlamaktadır. Bu sebeple işlem sonrasında saç çıkış hızının artmasında etkilidir.

PRP Terapisi Zararlı mı?

PRP terapisi zararlı değildir ve yan etkileri de yoktur. Bir şırınga yardımıyla uygulanır. İlgili bölge üzerinde iz bırakmaz. Seans sonrasında çok kısa süre içerisinde işinize devam edebilirsiniz. Hatta tansiyon ve şeker hastalıklarına sahip olan kişiler bile bu hizmeti alabilirler.PRP tedavisinde saçlı derinize yine kanınızdan alınan bileşimler aktarıldığından şahsa zararı yoktur. Dışarıda üretilen bir bileşim kesinlikle olmadığından yan etkisi de bulunmamaktadır.